SPINACH AND FETA CHEESE SAMBUSA / САМСА СО ШПИНАТОМ И СЫРОМ ФЕТА #food #homemade #vegetarian #еда

12 Просмотры
Издатель
Sambusa with Spinach and Feta cheese

Ingredients:

400g strong white flour
250ml water at room temperature
1tsp salt
160g melted butter

Filling:
250g baby spinach
4 medium onions
3 cloves of garlic
200g feta cheese
5 tbsp vegetable oil

For the top:
1 egg yolk
Black sesame seeds as needed

1. Mix together flour and salt then add water. Knead the dough for ten minutes then divide into four pieces. Let it rest for 40 minutes.

2. After it rested using the rolling pin roll each dough one at a time as thin as you can into rectangle. Pour some melted butter onto one rectangle and spread out evenly across the entire surface. Then cover with the second prepared rectangle and spread some butter. Roll the dough into a tight log.
Repeat the same with the rest two doughs. Place in a bowl or a plate then cover with cling film and refrigerate for one hour.

3. For the filling finely chop onions or use the food processor. Wash and dry spinach. Finely dice the garlic cloves.

4. Place the frying pan into the medium heat and add vegetable oil. When oil is hot enough add diced garlic and fry until brown then add onions and stirring well fry until it is soft. Add spinach and stir until it becomes nice and soft and remove from the heat. Place the filling into a bowl and let it cool down then crumble feta cheese and mix well.

5. Cut prepared pastry into circles and roll thinly.

6. Place the filling in the middle and shape into rectangles.

6. Spread each rectangle with egg yolk then sprinkle some sesame seeds in the centre of each triangle.

7. Bake at 180 degrees about 30-35 minutes or until golden brown.

Самса со шпинатом и сыром фета

Ингредиенты:

400 г муки
250 мл воды комнатной температуры
1 ч. л. соли
160 г растопленного сливочного масла

Начинка:
250 г шпината
4 средних луковицы
3 зубчика чеснока
200 г сыра фета
5 ст. л. растительного масла

Для верха:
1 яичный желток
Черные семена кунжута по мере необходимости

1. Смешать муку и соль, затем добавить воду. Месить тесто в течение десяти минут, затем разделить на четыре части. Оставить его отдыхать на 40 минут.

2. После того, как тесто отдохнет, с помощью скалки раскатать каждое тесто по одному как можно тоньше в прямоугольник. Налить немного топленого масла на один прямоугольник и равномерно распределить по всей поверхности. Затем накрыть вторым подготовленным прямоугольником и намазать маслом. Скатать тесто в плотный рулет.
Повторить то же самое с двумя оставшимися тестами. Положить в миску или тарелку, накрыть пищевой пленкой и поставить в холодильник на один час.

3. Для начинки мелко нарезать лук или использовать кухонный комбайн. Вымыть и высушить шпинат. Мелко нарезать зубчики чеснока.

4. Поставить сковороду на средний огонь и добавить растительное масло. Когда масло достаточно нагреется, добавить нарезанный кубиками чеснок и обжарить до коричневого цвета, затем добавить лук и, хорошо помешивая, обжарить до мягкости. Добавить шпинат и помешивать, пока он не станет мягким, а потом снять с огня. Положить начинку в миску и дать ей остыть, затем раскрошить сыр фета и хорошо перемешать.

5. Нарезать подготовленное тесто кружочками и тонко раскатать.

6. Поместить начинку в середину и сформировать прямоугольники.

6. Смазать каждый прямоугольник яичным желтком, затем посыпать кунжутом.

7. Выпекать при температуре 180 градусов около 30-35 минут или до золотисто-коричневого цвета.
Категория
вегетарианские блюда
Комментариев нет.