Крупник — сытное беларуское блюдо с историей #food #cooking #shorts

9 Просмотры
Издатель
Крупник – одно из самых популярных блюд беларуской кухни. На Полесье встречается название «крупеня». Это сытный суп, который традиционно варили из ячменя, гречки, пшена или ржаной крупы, добавляя морковь, лук, и грибы, а иногда даже молоко. В богатых семьях крупник делали густым и наваристым, а те, кто варил суп пожиже, были объектом шуток: «крупіна за крупінай ганяюцца з дубінай».

Крупнік - адна з самых папулярных страў беларускай кухні. На Палессі сустракаецца назва "крупеня". Гэта сытны суп, які традыцыйна варылі з ячменю, грэчкі, проса або жытняй крупы, дадаючы моркву, цыбулю, і грыбы, а часам нават малако. У багатых сем'ях крупнік рабілі густым і наварыстым, а тыя, хто варыў суп радзей, былі аб'ектам жартаў: "крупіна за крупінай ганяюцца з дубінай".
Категория
блюда из круп
Комментариев нет.